Akıllı Ev Sistemleri

16-09-2023 15:35
Akıllı Ev Sistemleri
Akıllı ev sistemleri, teknolojik aletlerin telefon üzerinden bağlanılarak kontrol edilebildiği akıllı bir ev kurulumunu ifade eder. Akıllı bir evdeki teknolojik aletler internet üzerinden birbirine bağlanarak kullanıcının eve güvenlik erişimi, doğalgaz kontrolü, sıcaklık, aydınlatma ve ev sinema sistemi gibi işlevleri uzaktan kontrol etmesine olanak tanır.
  • Akıllı bir ev, ev sahiplerinin cihazları, termostatları, ışıkları ve diğer cihazları bir akıllı telefon veya tablet kullanarak bir internet bağlantısı üzerinden uzaktan kontrol etmesine olanak tanır.
  • Akıllı evler kablosuz veya kablolu sistemler aracılığıyla kurulabilir.
  • Akıllı ev teknolojisi, ev sahiplerine kolaylık ve maliyet tasarrufu sağlar.

Akıllı bir evin cihazları birbirine bağlıdır ve tek bir merkezi noktadan erişilebilir- bir akıllı telefon , tablet, dizüstü bilgisayar veya oyun konsolu, kapı kilitleri, televizyonlar, termostatlar, ev monitörleri, kameralar, ışıklar ve hatta buzdolabı gibi cihazlar tek bir ev otomasyon sistemi üzerinden kontrol edilebilir. Sistem mobil veya ağa bağlı başka bir cihaza kurulur ve kullanıcı belirli değişikliklerin etkili olması için zaman çizelgeleri oluşturabilir.  

AKILLI EV SİSTEMLERİ NASIL ÇALIŞIR?

Akıllı ev sistemleri, Wi-Fi, Bluetooth, ZigBee ve diğerleri gibi farklı iletişim platformları aracılığıyla İnternete bağlı bir cihaz ağı üzerinden çalışır. Elektronik arayüzler aracılığıyla cihazlar Alexa veya Google Assistant gibi bir sesli asistan veya bir uygulama üzerinden uzaktan yönetilebilir. Bu IoT cihazlarının çoğu, hareket, sıcaklık ve ışıktaki değişiklikleri izleyen sensörlere sahiptir, böylece kullanıcı cihazın çevresi hakkında bilgi alabilir. Cihazda fiziksel değişiklikler yapmak için kullanıcı, ışık anahtarları, motorlu valfler veya cihazların uzaktan kontrol edilmesini sağlayan motorlar gibi fiziksel mekanizmaları tetikler.

Ev otomasyonu üç düzeyde çalışır:

  • İzleme : İzleme, kullanıcıların cihazlarında bir uygulama aracılığıyla evini uzaktan kontrol edebileceği anlamına gelir. Örneğin, bir kullanıcı akıllı bir güvenlik kamerasından evini görüntüleyebilir.
  • Kontrol : Kontrol, kullanıcının bir yaşam alanını daha fazla görmek için bir güvenlik kamerasının yönetimi gibi tüm otomasyon cihazları online yönetebileceği anlamına gelir.
  • Otomasyon : Son olarak otomasyon, yazılımsal olarak birbirini tetikleyecek faaliyetleri ile yönetilebilirliği arttırmayı amaçlamaktadır.

EVİNİZİ AKILLI HALE GETİREBİLECEĞİNİZ AKSESUARLAR?

  • AKILLI ANAHTARLAR:

    Bir akıllı ışık anahtarında ağ özelliği varsa akıllı ev cihazı mobil cihazınıza indirebileceğiniz bir uygulama ile kablolu ışıklar, tavan vantilatörü ve hatta şömineyi kontrol etmenizi sağlar. Akıllı anahtarlar, bir düğmeyi çevirerek açtığınız veya kapattığınız her şeye akıllı ev özellikleri ekler.

  • AKILLI AMPULLER:

    Konu evinizi aydınlatmaya geldiğinde daha fazla özgürlük ve esneklik sunar.  Ev Sahipleri, ampulleri kablosuz bir ağa bağlayabilir ve bu ağ daha sonra bir mobil cihazdan aydınlatmayı ayarlamak için kullanılabilir. Çoğu akıllı ampul, bir uygulamanın kullanımıyla kararabilir, renk değiştirebilir ve uyku alışkanlıklarına uyum sağlayabilir. Online bağlantı ile akıllı ev ışıkları, evde olmadığınızda bile ev güvenliğini optimize edebilir, diğer ışıklarla koordinasyon sağlayabilir ve enerji verimliliğini artırabilir.

  • AKILLI ALARM SİSTEMLERİ:

    Akıllı alarm, alarmın farklı bileşenlerini kablolar yerine uzaktan kontrol etmek için evinizdeki wifi ağınızı kullanan geleneksel alarmın kablosuz bir versiyonudur.  Sensörlerden herhangi biri etkinleştirildiğinde tetiklenen bir sirenden oluşur.

  • AKILLI KAMERALAR:

    Akıllı kameralar, farklıdır çünkü kamera kasasına yerleştirilmiş depolama ve işleme kabiliyetine sahiptirler. Standart bir kamera bir görüntüyü alır ve daha sonra akıllı bir kameranın yapması gerekmeyen depolama ve analiz için başka bir cihaza gönderir. Akıllı kameralar ise depolama görevi de üstlenerek kullanım kolaylığı sağlar. Akıllı kameralar evlerde ve otomobillerde sıklıkla kullanılır. Sizde evinize akıllı kamera alarak evinizi izleyebilir ve olası bir durumda önceden müdahale edebilirsiniz

  • AKILLI ISINMA VE ENERJİ SİSTEMLERİ:

    Akıllı enerji sistemleri, evinizin sıcaklığını kontrol etmenin basit ama etkili bir yoludur. Uzaktan kontrol ile, her odadaki sıcaklığı ayrı ayrı ayarlamanıza, ayrıca ısıtmanın açılıp kapanmasını programlamanıza ve sıcak suyu kontrol etmenize olanak tanır. Bu sistemler ayrıca yaşam tarzınıza ve evinize göre çalışan bir ısıtma programı oluşturmanızı sağlar. Akıllı enerji ve ısı sistemlerinin en büyük avantajı tasarruf etmektir.

  • AKILI BEYAZ EŞYALAR:

    Akıllı beyaz eşyalar standart beyaz eşyalardan farklı olarak uzaktan kontrol seçeneği ile kullanıcılar için çok büyük avantajlar sağlarken, istenilen zamanda buzdolabı ayarını değiştirme , eve gelmeden önce fırını ısıtma ,bulaşık makinesini çalıştırma gibi birden fazla opsiyon sunarak çoğu iş eve gitmeden yapılabiliyor.

EN POPÜLER AKILLI EV AKSESUARLARI

Akıllı ev aksesuarları gün geçtikçe önem kazanmakta ve bu alandaki kullanıcı sayısını arttırmaktadır. Bu aksesuarlar zaman ve konfor bakımından olmazsa olmaz bir hale gelmiştir. Bu akıllı ev aksesuarlarına örnek verece olursak eğer;

  • AKILLI HOPARLÖR
  • AKILLI AYDINLATMA
  • AKILLI GÜVENLİK KAMERALARI
  • AKILLI TERMOSTAT
  • AKILLI SÜPÜRGELER
  • AKILLI PRİZ VE ANAHTARLAR
  • AKILLI FIRIN VE KAHVE MAKİNELERİ
  • AKILLI KİLİTLER,

olarak sıralayabiliriz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.